NATURA FOOD - Targi Naturalnej Żywności


Bitechnologia - teraźniejszość i przyszłość

NATURA FOOD - Targi Naturalnej Żywności

W dniach 15-17 października Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają na III edycję NATURA FOOD - Targów Naturalnej Żywności.

Ideą imprezy jest promocja żywności ekologicznej i naturalnej oraz popularyzacja produktów regionalnych i przysmaków przygotowywanych według tradycyjnych receptur.

Udział w targach potwierdzili producenci, przetwórcy i dystrybutorzy certyfikowanej żywności ekologicznej, żywności naturalnej, nisko przetworzonej, bezglutenowej i sojowej, sklepy i hurtownie z produktami ekologicznymi, browary oferujące piwa niepasteryzowane, gospodarstwa ekologiczne, producenci marynat, świeżych ziół i przypraw m.in. Biohurt, Biofood, Rolmięs, Biobabalscy, Bio Planet, Tast, Stefan Skwierawski, Milkpol, Browary Krajan,  ZPSiH Frąckowiak, Bene, Vin-Kon s.a., Primavika.

Produkty tradycyjne i regionalne będą prezentowane przez producentów zrzeszonych w Polskiej Izbie Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz na stoiskach Urzędów Marszałkowych niemal wszystkich województw.

NATURA FOOD to wielka uczta kulinarna i święto wszystkich smakoszy, a także możliwość spróbowania i zakupienia produktów które rozpieszczą każde podniebienie, zachwycą smakiem i jakością. Młodsi mają szansę skosztować przysmaków kuchni regionalnych, a starsi przypomnieć sobie smaki z dzieciństwa, których próżno szukać w hipermarketach. W ramach targów odbędzie się szereg pokazów kulinarnych w wykonaniu mistrzów - swój kunszt kucharski zaprezentuje m.in. Wojciech Modest Amaro, Teofilos Vafidis i Carlos Gonsales Tejera.

Targom towarzyszy bogaty program konferencyjno-seminaryjny. Zapraszamy na:
-         Konferencję NOWE TRENDY NA RYNKU EKOLOGICZNYM organizowaną przez  BioKurier.pl
-         Ogólnopolskie seminarium ROLNICTWO WYSOKIEJ JAKOŚCI organizowane przez MRiRW
-         Seminaria i szkolenia dla właścicieli sklepów z żywnością ekologiczną dotyczące psychologii koloru oraz Visual Merchandising prowadzone przez dr Marka Borowińskiego oraz wykorzystania interetu w prowadzeniu biznesu prowadzone przez Przemysława Modrzewskiego
-         Warsztaty dla młodzieży przygotowane przez Ośrodek Działań Ekologicznych Źródła, Grupę eFTe z Warszawy oraz MRiRW

Targi to także branżowe konkursy. W Łodzi swój finał będą miały:
-         Konkursy MRiRW na Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne
-         Konkurs Produktów Tradycyjnych TYGIEL SMAKÓW organizowany przez Urząd Marszałkowski w Łodzi
-         Konkurs o Medal NATURA FOOD na najlepszy produkt prezentowany na targach

Serdecznie zapraszamy także na warsztaty degustacyjne LABORATORIA SMAKU organizowane przez Slow Food Polska. W tym roku odbędą się:
-         Laboratorium z najlepszych polskich serów długo dojrzewających
-         Laboratorium z polskiej gęsiny
-         Laboratorium nalewek polskich

Szczegółowe informacje www.naturafood.pl

Następny artykuł

Poprzedni artykuł